Welcome
Login / Register
loading...
Loading...

Медиумската војна против Имамот Мехди

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Added by Sohail Khan in
0 Views
Loading...
loading...

Description

Нема религија која во своето верување го нема верувањето во Месијанство односно во спасителот кој ќе се појави пред крајот на светот и ќе го исполни светот со прведност и љубов и ќе го основа Царството на Бога во земјата.
Дури и политеистичките религии постои верувањето во спасителот и ова верување не е својствено само за монотеситичките религии.
Со стварање на двете држави кои за темел ја имаат религиската структура и верување, Израел и Ислмаската Република Иран, заживеа верѕвањето во месијанството.
Во исто време ова конурентност во месијанското верување отвори пат за многу идеолошки и верски војни во Блискиот Исток за кои ден денеска сме сведоци.
За жал и лагите и пропагандата се дел од оваа војна посебно кога се работи за месијанското верување на шиитските муслимани - мехдевизмот.
Овој проект е скромен придонес кон објаснување на исламскиот месијанизам.
Христијанството и Исламот се најглемите религии во светот и имаат најголем број на следбеници и непријателите на овие две религии се трудат да створат нетрпение и омраза еден кон друг иако се најблиски религии едни со други.
Овој проект исто така има за цел да ги зближи верниците на овие две големи религии кои имаат многу заеднички принципи и верувања со мали разлики.
Интересно е да се наведе дека медиумската војна и пропаганда која се врши кон верувањето на ислмаскиот месијанизам се врши користејќи ги исламските извори.

Show more

Post your comment

Comments

Be the first to comment
Loading...
loading...
loading...
RSS